Premijer liga u rukometu
0

Čelik najuvjerljivi po završetku prvog kola

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U protekla tri dana odigrano je 1. kolo Premijer lige u rukometu, gdje je odigrano sedam susreta.

Rukometaši Čelika uvjerljivo su slavili u Vitezu gdje su savladali RK "Kakanj" rezultatom 26:39 i time se pozicionirali na prvo mjesto na tabeli Premijer lige u rukometu. Ekipa Krivaje je u Zavidovićima savladala Derventu sa 33:28, a visočka Bosna Prevent je u svojoj dvorani slavila nad Prijedorom rezultatom 36:24, dok je tijesnu pobjedu zabilježio Konjuh na gostovanju kod sarajevske Bosne, gdje je na kraju slavio 26:25.

U petak je u Mostaru Leotar u gostima savladao Zrinjski sa 18:14, dok je u Lukavcu Gračanica izgubila od Gradačca sa 39:34, a u četvrtak je Goražde slavilo nad Čapljinom sa četiri gola prednosti (37:33).

Nakon kompletiranog 1. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipa Čelika nalazi se na prvom mjestu sa tri poena i gol razlikom + 13, dok je drugo mjesto pripalo ekipi Bosne Preventa koja je zabilježila pobjedu uz razliku od 12 golova. Na trećoj poziciji se nalazi Gradačac sa tri poena i razlikom od pet golova, a na četvrtom mjestu je Krivaja sa istim učinkom kao i Gradačac.

U drugom kolu koje se igra za sedam dana, sastaju se:

Derventa - Bosna (Visoko) Goražde - Krivaja Gradačac - Bosna (Sarajevo) Čelik - Gračanica

Čapljina - Konjuh Prijedor - Zrinjski Leotar - Kakanj

Sve utakmice se igraju sa početkom od 19 sati.