Rukomet
2

Cazin spreman za susret rukometnih reprezentacija BiH i Grčke

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Intenzivne aktivnosti na pripremama sportske dvorane u Cazinu za utakmicu između rukometnih reprezentacija BiH i Grčke za plasman u kvalifikacije za evropsko prvenstvo su završene i sve je spremno za meč, istakao je na pres-konferenciji Emir Dautović, predsjednik lokalnog Sportskog saveza.

"Mi smo u uređenje i opremanje dvorane za ovu utakmicu uložili 35 hiljada maraka, a samo u nabavku semafora uloženo je 25 hiljada KM. Izvršena je rekonstrukcija krova, promijenjena rasvjeta, uređen sanitarni čvor i svlačionice... Sredstva je u cjelosti osigurala Općina Cazin. Sve je spremno i utakmica se već sutra može odigrati u našoj dvorani", kazao je Dautović.

Načelnik Općine Cazin Nermin Ogrešević kazao je da se ni u jednom trenutku nisu dvoumili kada im je ponuđena organizacija ove utakmice. Dodao je da izdvajanja za uređenje dvorane i nabavku opreme predstavljaju ulaganja u ono što je nedostajalo ovom objektu koji je sada spreman za ovakve međunarodne utakmice.

Prva utakmica za plasman u kvalifikacije za evropsko prvenstvo bit će odigrana u srijedu, 2. aprila u Solunu. Odmah po njenom završetku bh. reprezentacija putuje za Cazin. Za 3. april najavljen je prvi trening, a potom još dva 4. i 5.aprila.

Uzvratni susret rukometnih reprezentacija BiH i Grčke u Cazinu igra se 5. aprila.