Rukomet
122

Braća Karačić uoči međusobnog dvoboja: Neka bolji pobijedi

Piše: M. Nukić
Rukometna reprezentacija BiH sutra će u okviru grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru odmjeriti snage sa rukometašima Hrvatske. Utakmica će biti posebno zanimljiva jer će se u njoj jedan protiv drugog nadmetati dvojica braće Karačić. Ivan igra za selekciju BiH, a Igor za Hrvatsku.

Naš rukometni reprezentativac prokomentirao je očekivanja za sutrašnji susret, te emocije nakon jučerašnjeg poraza u meču protiv Tunisa.

"Sigurno da nam nije lako. Lagao bih vas kada bih rekao da je sve idealno i da smo preboljeli poraz, jer nismo. U kojoj granici je to ostavilo traga u nama vidjet ćemo sutra. Jako smo razočarani i glave su previše vruće. Propustili smo jednu historijsku priliku za bh. rukomet, ali šta da kažem... Idemo stepenicu za stepenicu", rekao je Ivan Karačić novinarima u Kataru.

On je dodao kako su sve "manje" reprezentacije prošle ovakvo iskustvo, ali to ne znači da će se naši momci predati. Naprotiv, poručili su da će dati 100 posto od sebe u utakmici protiv Hrvatske i u President kupu, te u kvalifikacijama za Euro.

"Hrvatska će sutra sigurno odmarati neke igrače, ali to ništa ne mijenja. Očekujem tešku i borbenu utakmicu i ne vjerujem da će biti lijepa za oči. Mi bismo sa sutrašnjom pobjedom i pod uslovom da Iran pobijedi Tunis prošli dalje. Sportski je nadati se, ali nema kalkulacija i idemo na pobjedu", rekao je Karačić.

O sutrašnjem meču pišu i regionalni i svjetski mediji. Najavljuju ga kao dvoboj braće Karačić koje budi veliko interesovanje.

"Osjećaji su pomiješani nakon jučerašnjeg poraza. Klonuo sam duhom. No, sutra će biti praznik rukometa, praznik za moj grad i ponosan sam što imamo toliko simpatizera. Kada vidite da je cijela Evropa i svijet zainteresovan za ovaj meč i ono što se dešava u ovim reprezentacijama to govori mnogo. Idemo sutra da osvjetlamo obraz objema reprezentacijama i obojica ćemo dati sve od sebe pa neka bolji pobijedi", rekao je Igorov brat Ivan.

Poručio je kako je sada važno da rukometni tim BiH ostane ujedinjen jer brzo dolazi Evropsko prvenstvo u kojem će se, nada se Karačić, pokazati u boljem svjetlu nego na SP-u u Kataru.