Rukomet
16

Braća Burić nastupaju na turniru u Doboju: Gorenje uvijek ide na prvo mjesto

Piše: D. B.
Benjamin i Senjamin
Benjamin i Senjamin
Međunarodni rukometni TV turnir šampiona se održava od 18. do 22. augusta u Doboju, a jedna od osam ekipa učesnica će biti i Gorenje iz Velenja, čiji su članovi bh. reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić. Oni su za portal Klix.ba govorili o svojim očekivanjima od turnira, kao i od nove sezone u Sloveniji.

U Doboju će se za prvo mjesto boriti osam ekipa podijeljenih u dvije grupe. U grupi A su Tatran Presov, Izviđač Ljubuški, Antalyaspor i Sloga iz Doboja, a u grupu B su smješteni Gorenje iz Velenja, Vojvodina iz Novog Sada, reprezentacija Saudijske Arabije i banjalučki Borac.

Bh. reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić branit će boje Velenja te jedva čekaju početak turnira.

"Kao i svake godine, tako i ove, turnir u Doboju je privukao kvalitetne ekipe, tako da očekujem lijep i atraktivan rukomet. S obzirom na to da su pripremne utakmice u toku i da su noge još teške, teško je izdvojiti favorita. Mislim da sve ekipe imaju šanse za prvo mjesto", izjavio je Senjamin za portal Klix.ba.

Gorenje iz Velenja želi prvo mjesto na ovom pripremnom turniru.

"Ovo je vrlo kvalitetan turnir s dugom historijom, a ekipe koje učestvuju su odlične. Gorenje uvijek ide na prvo mjesto i bez obzira na to što se radi o pripremnom turniru, pokušat ćemo ga osvojiti", rekao je Benjamin.

Slovenska rukometna liga počinje u septembru.

"Naš cilj je osvajanje lige, a prema mom mišljenju, najozbiljniji konkurenti su Celje i Maribor", smatra Senjamin.

Njegov brat Benjamin priželjkuje duplu krunu.

"Naše ambicije su uvijek visoke, želimo osvojiti prvenstvo i kup. Mislim da će najveći rival biti Celje", kazao je Benjamin.

Kompanija Gorenje će prije svake utakmice istoimene ekipe donirati po jedan svoj aparat ljudima koji su mnogo izgubili u prošlogodišnjim poplavama.

"Na turniru ćemo prije svake naše utakmice zajedno sa kapitenom Nikom Medvedom donirati po jedan Gorenje aparat. Radi se o vrlo lijepoj gesti kompanije Gorenje BiH koja će sigurno vratiti osmijehe na lica ljudi koji su pogođeni prošlogodišnjim strašnim poplavama. Ova kompanija je još prošle godine doniralo 250 hiljada eura pomoći stanovništvu iz cijelog regiona, a nakon toga je organizovalo i trosedmičnu akciju gratis popravke poplavom oštećenih Gorenje aparata. Pored svega je na kraju najugroženijim porodicma donirano 300 novih aparata, tako da je ovo samo nastavak tih aktivnosti", naveli su iz Gorenja BiH.