Liga prvaka
0

Bosni potrebna pomoć publike u dvoboju sa Rusima

Sarajevo-x.com
Foto: A. Berbić/RK Bosna BH Gas
Foto: A. Berbić/RK Bosna BH Gas
Aktuelni prvaci naše države u rukometu, Bosna BH Gas, večeras (subota) u okviru 8. kola Lige prvaka omjerit će snage sa ruskim St. Petersburgom.

Pobjeda se nameće kao imperativ, jer je još uvijek dokučivo četvrto mjesto koje garantira prolaz u dalju fazu elitnog evropskog takmičenja.

Spomenimo, u Rusiji je Bosnin rival slavio pobjedu 32-27, pa bi bili idealno kada bi “studenti” slavili sa više od pet golova razlike.

Šef stručnog štaba Irfan Smajlagić i Bosnini prvotimci istakli su kako spremni dočekuju okršaj sa St. Petersburgom, ali i naglasili da će im u meču sa ruskim viceprvakom od presudnog značaja biti podrška domaće publike.

"Tokom takmičarske pauze dva mjeseca smo intezivno radili na podizanju fizičke i mentalne spremnosti, te na otklanjanju tehničkih grešaka u samoj igri naše ekipe. Nismo se toliko bavili protivnikom za kojeg znamo koliko vrijedi, nego smo nastojali da uradimo sve kako bi naši igrači ovu utakmicu dočekali maksimalno spremni", istakao je Smajlagić.

Prvi šef struke pozvao je navijače da pomognu Bosni.

"Nadam se da će publika u velikom broju doći u Skenderiju, jer nam je njihova pomoć u ovoj izuzetno važnoj i teškoj utakmici neophodna”, naglasio je trener.

Utakmica počinje u 19.00 sati.

Tabela grupe D:

  1. Ciudad Real 7 6 1 0 13
  2. Croataia Osiguranje Zagreb 7 4 2 1 10
  3. Flensburg 7 5 0 2 10
  4. St. Petersburg 7 2 0 5 4
  5. Constanta 7 2 0 5 4
  6. Bosna BH Gas 7 0 1 6 1