Liga prvaka
0

Bosna na teškom ispitu u Sloveniji

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Rukometaši Bosne BH GASA danas igraju utakmicu 2. kola Lige prvaka (u okviru grupe B) protiv RK Gorenja. Bosnina ekspedicija već je stigla u Velenje. Sinoć su prvotimci bordo kluba odradili trening u "Rdečoj dvorani".

U sarajevskoj ekipi svi su spremni za utakmicu uključujući i Vladislava Veselinova koji je zadobio lakšu povredu na jednom od posljednjih treninga. S druge strane, trener prvaka Slovenije, Ivica Obrvan, koji je ekipu Gorenja predvodio i u prvom meču istih suparnika (Liga prvaka 2007/08) najavljuje neizvjestan meč:

"Očekuje nas možda i teža utakmica od one u Kielceu, jer Bosna je pokazala svoje mogućnosti pobijedivši francuski Chambery. To je jedna nova ekipa. Povećan je i klupski budžet, a mladi i nepotrošeni igrači znatno su ubrzali Bosninu igru. No, ako želimo plasman među šesnaest najboljih u evropskoj klupskoj eliti jednostavno moramo pobijediti. Nastojat ćemo da ovaj dvoboj dočekamo potpuno spremni, kako fizički tako i psihički”, tvrdi Obrvan.

Srednji bek Gorenja i rukometne reprezentacije BiH Adnan Harmandić, koji je u pomenutom meču od prije dvije sezone nosio dres bh. tima, očekuje tešku utakmicu:

"Bosnina ekipa je u potpunosti izmijenjena u odnosu na onu u kojoj sam ja igrao od prije dvije ili tri sezone. Aktuelni Bosnini igrači prezentiraju prilično brz rukomet, što prije baš i nije bio slučaj. Očekujem da bi mogli imati problema protiv njih, možda i većih nego protiv Vive Kielcea. U svakom slučaju, bit će to težak meč”, upozorava naš reprezentativac.

Meč, koji će gledaoci u Bosni i Hercegovini moći pratiti putem FTV, počinje u 18:00, sude ga Makedonci Slave Nikolov i Đorđi Načevski, dok je delgat Božidar Đurković iz Srbije.