U 3. kolu protiv Nijemaca
0

Bosna BH Gas na novom ispitu u Ligi prvaka

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Rukometni klub "Bosna BH Gas" u subotu, 9. oktobra, priredit će novu poslasticu za sve ljubitelje ovog sporta. Protivnik u 3. kolu je njemački "Flensburg - Handewitt".

Remijem protiv "Zagreba" naš klub je pokazao da može mnogo, a ovo je prilika da pokažu da mogu još i više.

"Flensburg" je, uz španski "Ciudad Real", jedan od favorita grupe D.

"Veoma je teško odgovoriti na njihovu igru, no uz dosta agresivnosti i dinamike u odbrani, mislim da im možemo parirati. Bit će teško, ali svaka utakmica u Ligi prvaka je teška, ali to za našu mladu ekipu predstavlja veliki izazov", rekao je trener "studenata" Irfan Smajlagić na pres-konferenciji.

Najefikasniji igrač "Bosne" u duelu sa "Zagrebom", Igor Karačić, "Flensburg" vidi ovako: "Za razliku od 'Zagreba', kojeg krase individualci, Nijemci igraju vrlo kolektivno, prema šablonu. Dobro se zna ko šta radi i gdje ko treba da stoji. Gledali smo ove dvije utakmice koje su igrali u Ligi prvaka, ali se njihova igra i inače ne mijenja previše posljednjih godina. Imaju dobar protok lopte i naš glavni zadatak u subotu će biti da im pokušamo razbiti šablon".

Sigurno je da našeg šampiona u subotu čeka duel sa ekipom iz samog vrha evropskog rukometa.

Utakmica u dvorani "Mirza Delibašić" počinje u 19 sati, a sudit će je Poljaci Marek Baranowski i Bogdan Lemanowicz, dok je delegat EHF-a Čeh Ivan Dolejs.

Ulaznice su u prodaji na platou Skenderija, u Ferhadiji i u dvorani "Mojmilo". Cijena ulaznice je 5 KM.