Liga prvaka
0

Bosna BH Gas gostuje u Francuskoj

Piše: Edin Isanović
Rukometni klub Bosna BH Gas
Rukometni klub Bosna BH Gas
Rukometaši Bosne BH Gasa doputovali su u francuski Chambery gdje danas sa početkom u 17 sati igraju meč 8. kola grupe B - Lige prvaka. Suparnik je Chambery Savoie HB.

Ova utakmica je odlučujuća za obje ekipe, s obzirom da će samo pobjednik meča koji će se igrati u dvorani Le Phare zadržati šanse da se na kraju takmičenja u grupi B domogne četvrtog mjesta i plasmana u 1/8 finala najjačeg klupskog natjecanja u Evropi. Prvi meč sa istim suparnikom završen je pobjedom Bosne 24-23.

"Studenti" su svjesni da je domaćin favorit u ovom okršaju, no na put su krenuli odlučni da u Francuskoj pruže svoj maksimum i pokušaju napraviti iznenađenje koje bi ih vratilo u ravnopravnu borbu za plasman u drugi krug Lige prvaka.

No, treba napomenuti da je Gorenje u srijedu savladalo Kielce 36-35, te je tako na najboljem putu da zauzme poziciju četiri.

Prvi šef struke Irfan Smajlagić podvlači da će njegovi izabranici učiniti sve kako bi pružili dobru partiju.

Meč će suditi Španci Lorente i Serradilla, delegat je Ion Serbu iz Rumunije, a direktan TV prijenos za BiH je obezbjedila FTV.

Tabela grupe "B“

1.Veszprem 7 6 0 1 12 2. Rhein- Neckar Lowen 7 5 2 0 12 3. Vive Targi Kielce 8 4 1 3 9 4. Gorenje Velenje 8 2 1 5 5 5. Chambery 7 1 1 5 3 6. Bosna BH Gas 7 1 1 1 3