Rukomet
19

Bivši rukometni reprezentativac BiH Danijel Šarić ipak odlučio: Igrat ću za Katar

Piše: J. H.
Danijel Šarić (Foto: AFP)
Danijel Šarić (Foto: AFP)
Bivši rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Danijel Šarić, ipak je odlučio promijeniti sportsko državljanstvo i nastupati za selekciju Katara.

Šarić je jučer iz Barcelone otišao u Dohu kako bi završio administrativne poslove oko promjene sportskog državljanstva. Kako javljaju katalonski mediji, on je od kluba zatražio nekoliko slobodnih dana i otputovao u glavni grad Katara.

U novoj reprezentaciji će ga trenirati Valero Rivera, bivši selektor rukometne reprezentacije Španije koju je odveo na krov svijeta 2013. godine.

U selekciji Katara već nastupaju Crnogorac Goran Stojanović, Francuz Bertrand Roine, Kubanac Rafael Capote i Španac Borja Fernandez.

Iako je prošle godine izjavljivao da neće nastupati za Katar na Svjetskom prvenstvu 2015. godine, Šarić je ipak odlučio suprotno.

Šarić će debitirati za novu selekciju u januaru na Svjetskom prvenstvu koje se održava u toj zemlji, a na kojoj će nastupiti i izabranici Dragana Markovića.

Ovo će biti trće reprezentacija za 37-godišnjeg Dobojliju koji je prethodno nosio dres Srbije i Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Za rukometne Zmajeve je debitovao 28. oktobra 2010. godine na gostovanju u Mađarskoj.

Tokom karijere nosio je dres Sintelona, Crvene Zvezde, Ademar Leona, Portland San Antonia, a sada stoji na golu velike Barcelone.