Rukomet
1

Bh. rukometaši večeras u Tallinu počinju kvalifikacije za SP 2015. godine

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom s Estonijom večeras u Tallinu (19 sati) počinje kvalifikacije za nastup na svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru.

Selekcija Estonije prije dvije godine neugodno je iznenadila izabranike selektora Dragana Markovića u kvalifikacijama za EP 2012., kada je slavila u oba susreta.

"Igramo protiv nimalo naivnog protivnika i sigurno da ćemo morati pružiti maksimum da ostvarimo pobjedu. Protivnika sam dobro analizirao, gledao sam snimke, smatram da možemo ostvariti pobjedu. Respektujemo ekipu Estonije, koja ima dosta igrača koji nastupaju u Bundesligi. Igraju masivnu odbranu 6:0, s dva 'teška' beka. Naš tim ima znatno brži napad, šansu vidim u brzim kontrama i polukontrama " kazao je Marković.

Nakon susreta u Tallinu rukometaši BIH, u okviru Pete grupe kvalifikacija, već u nedjelju u Sarajevu dočekuju nosioca grupe Portugal, koji je sinoć na domaćem terenu neočekivano poražen od Latvije s 26:29 (9:13).

U prvoj fazi kvalifikacija, nakon odigranog 2. kola, druga faza igrat će se od 2. do 12. januara 2014. godine, a pobjednik grupe izborit će nastup u baražu.

Utakmicu će prenositi BHT1.

Raspored nastupa reprezentacije BiH u kvalifikacijama za SP 2015:

Peta grupa:

  1. oktobra: Estonija - BiH

  2. novembra: BiH - Portugal

  3. januara 2014: BiH - Latvija

  4. januara: Latvija - BiH

8./9. januara: BiH - Estonija

11./12. januara: Portugal - BiH