Rukomet
280

Bh. rukometaši: Nedostatak iskustva i greške sudija učinile su svoje

Piše: M. Nukić
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Rukometaši BiH izgubili su u večerašnjoj utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Tunisa rezultatom 27:24. Ovim su skoro pa izgubljene šanse za prolazak u drugi krug prvenstva, no bh. rukometaši poručuju da se ne treba predavati.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

"Moramo biti iskreni, Tunis nije dobio ovo na pošten način. Mislim da se pet minuta pred kraj drugog poluvremena vidjelo šta sudije rade i ne znam zašto. Jesmo mala zemlja i prvi put smo na prvenstvu, ali trebaju nas pustiti da igramo rukomet, da bolji pobijedi i neka ide zasluženo dalje", rekao je Benjamin Burić koji je i večeras briljirao u odbrani.

Benjamin Burić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Benjamin Burić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Istakao je kako smatra da bh. rukometaši dobro igraju ovo prvenstvo s obzirom na to da ga igraju prvi put.

"Javnost očekuje od nas maltene da odmah budemo prvaci prvenstva, ali mi to ne možemo jer smo prvi put tu. Nama je bio uspjeh plasirati se tu. Vidite da nemamo pomoć sudija uopće, a druge reprezentacije koje su tu duže imaju", dodao je.

Mirsad Terzić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mirsad Terzić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Mirsad Terzić kazao je kako se večerašnji ishod utakmice može pripisati neiskustvu u ovakvim takmičenjima, te da su sudije pogriješile nekoliko puta prema našoj reprezentaciji.

"Ne treba se predavati. Mi smo ovo čekali dugo godina, ovo je vrhunac reprezentacije ikada i ne treba ovo sve gledati toliko negativno. Mislim da nas niko nije nadigrao, treba dići glavu i održati kontinuitet. Nadam se da ćemo u sljedećim takmičenjima steći to potpuno iskustvo i imati veći respekt sudija prema nama", kazao je Terzić.