Rukomet
8

Bh. rukometaš Karačić: Brat igra za Hrvatsku, na SP-u bih volio zaigrati protiv njega

Piše: A. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ivan Karačić bio je jedan od ključnih igrača u pohodu rukometnih Zmajeva ka Svjetskom prvenstvu u Kataru. Sjajni Mostarac u momentima kada su se lomile utakmice protiv Islanda preuzimao je odgovornost i postizao važne pogotke za naš tim.

Plasman na veliku smotru došao je kao kruna sjajne sezone koju Ivan iza sebe ima u Bjelorusiji.

"Ponosan sam na kompletnu sezonu koja je koja je na sreću i moje zadovoljstvo bila uspješna od početka do kraja. Više od plasmana na Svjetsko prvenstvo koji je došao kao šlag na klupske uspjehe nisam mogao ni poželjeti", kazao je Karačić za Klix.ba.

Da smo konačno sazreli za veliko takmičenje nakon pet neuspješnih baraža potvrdili smo u Reykjaviku. Obje utakmice doigravanja bile su neizvjesne i teške.

"Prva utakmica bila je ispunjena emocijama. Radili smo dosta tehničkih grešaka, dok smo na uzvratu u Reykjaviku igrali mnogo pametnije i hladnije glave što nam se isplatilo i donijelo veliki rezultat."

Upitali smo Ivana i o krajnjem dometu naše reprezentacije u Kataru. Bio je veliki optimista.

"Samo da nas zdravlje posluži, bit ćemo najprijatnije iznenađenje Svjetskog prvenstva u Kataru."

Nažalost mali je broj poklonika rukometa došao u sarajevsku Skenderiju na prvi meč. Ni doček na aerodromu, a posebno na ulicama Sarajeva nije bio onakav kakav su naši zlatni rukometaši zaslužili.

"Nisam razočaran, već sam ponosan na ljude koji su bili u Skenderiji, na aerodromu i na ulicama Sarajeva uz nas. Osjetila se istinska ljubav i podrška, hvala svima na tome."

Ivanov brat Igor sa reprezentacijom Hrvatske će također biti sudionik velike smotre u Kataru. Sam Ivan bi volio kada bi tamo zaigrao protiv mlađeg brata.

"Hrvatska je jedna od najboljih selekcija na svijetu, a za mene bi posebno slatko bilo igrati protiv brata Igora", kazao je na kraju razgovora za Klix.ba jedan od naših najboljih rukometaša.