Rukomet
0

Bešiktaš otkazao učešće na turniru "Doboj 2011"

SRNA
Bešiktaš
Bešiktaš
Ekipa Rukometnog kluba Bešiktaš iz Turske otkazala je učešće na 43. međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona "Doboj 2011", koji će biti održan od 16. do 20. avgusta, ali to neće uticati na dalji tok organizacije turnira, jer je već obezbijeđeno učešće osme ekipe .

Organizacioni odbor turnira saopštio je da će umjesto Bešiktaša učestvovati ekipa Tatrana iz Slovačke, koja je osvajač titule svoje zemlje za sezonu 2010/11 i učesnik Lige šampiona Evropske rukometne federacije.

Turski prvak obavijestio je organizatore turnira da otkazuje učešće zbog novonastalih obaveza dobijenih od Rukometnog saveza Turske.

Ostalih sedam ekipa, učesnica turnira su Barcelona iz Španije, Chambery iz Francuske, Metalurg iz Makedonije, Gummersbach iz Njemačke, PIK Segedin iz Mađarske i AEK iz Grčke, kao i domaća Sloga.

 Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine. Za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996. nije održavan, da bi 2009. godine bio održan 41. turnir. Na ovom turniru prema tradiciji učestvuje osam ekipa.

Na svim dosadašnjim turnirima učestvovalo je ukupno 112 klubova, od kojih 59 iz inostranstva i 53 sa prostora bivše Jugoslavije, među kojima je i 17 klubova iz BiH. 

 Dobojski Međunarodni rukometni TV turnir uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.