Rukomet
31

Benjamin Burić za Klix.ba: Očekivanja su velika, želimo na Evropsko prvenstvo

Klix.ba
Benjamin Burić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Benjamin Burić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Malo vremena je ostalo do početka ključne utakmice rukometne reprezentacije BiH protiv Bjelorusije u Zenici. Golman Benjamin Burić s nestrpljenjem iščekuje početak uz nadu u trijumf bh. tima koji bi u konačnici gotovo sigurno značio plasman na Evropsko prvenstvo.

“Očekivanja su velika. Znam da možemo pobijediti, iako je igrački kvalitet nas i Bjelorusa približan. Mi smo domaćini, nadam se gromoglasnoj podršci sa tribina i velikom broju naših navijača. Znam da dan kasnije fudbaleri igraju važnu utakmicu i da su možda navijači malo u tom filmu. Oni igraju vrlo važnu, a mi najvažniju utakmicu u kvalifikacijama zbog čega se nadam velikoj podršci. Trijumf ipak znači plasman na veliko takmičenje, valjda su naši ljudi svjesni toga, izjavio je Burić za Klix.ba.

Odlične odbrane Benjamina Burića na utakmici protiv Litvanije u Cazinu donijele su trijumf našem timu. Bh. golman se nada da će jednako dobru partiju pružiti i sutra.

“Konačan ishod utakmice više će zavisiti od igrača koji će biti ispred mene, nego od mene samog. Ako oni budu dobri, meni će ostati lakši dio zadatka”, rekao je Burić.