Rukomet
171

Banja Luka: Rukometaši Republike Srpske i Srbije odigrali prijateljsku utakmicu

Piše: M.R. - F. V.
Dodik i ministri u publici (Klix.ba)
Rukometne reprezentacije Srbije i bh. entiteta Republike Srpske (RS) odigrale su večeras prijateljsku humanitarnu utakmicu u sportskoj dvorani Borik u Banjoj Luci.

Ulaz je koštao 5 KM, a sav prihod je namijenjen ugroženom stanovništvu u poplavama, javio je dopisnik Klix.ba iz Banje Luke.

Iako je bilo riječ o utakmici humanitarnog karaktera, što je veoma pohvalno, teško je a ne primijetiti i političku notu ovog susreta. Ranije je, naime, planirana slična utakmica u nogometu, ali do nje zasad nije došlo.

Istovremno, u Sarajevu je dočekana reprezentacija BiH koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

U punoj dvorani Borik utakmici su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministrica za porodicu, omladinu i sport Nada Tešanović, zamjenica gradonačelnika Jasna Brkić, te ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić, kao i mnoge druge zvanice iz Republike Srpske.

Reprezentacija Srbije savladala je domaćina rezultatom od deset razlike 44 – 34. U prvim minutama utakmice povela je Republika Srpska, nakon čega je Srbija uzela vodstvo. Na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 20 – 17 za Srbiju. Publika je imala priliku da uživa sat vremena u kvalitetnoj sportskoj igri.

No, rezultat je večeras bio u drugom planu.

"Obje reprezentacije su mi drage i mislim da je za svaku pohvalu što je večerašnja utakmica bila humanitarna. Zadovoljan sam igrom, bilo je dosta golova“, rekao je Banjalučanin Miloš Ivanović za Klix.ba