Rukomet
30

Adnan Balta uoči duela Bosne i Zrinjskog: Vratit ćemo se na pobjednički kolosijek

Klix.ba
Adnan Balta
Adnan Balta
Nakon uvezane četiri pobjede rukometaši sarajevske Bosne su doživjeli poraze u utakmicama sa Vogošćom i Slogom te će se u duelu sa mostarskim Zrinjskim pokušati vratiti na pobjednički kolosijek.

Adnan Balta, srednji bek Studenata, koji je ekipu pojačao u zimskom prelaznom roku, ne krije razočarenje porazima, posebno onim u Doboju.

"Drugi dio sezone smo otvorili sa tri pobjede, pruživši veoma dobre partije i apsolutno zasluženo smo trijumfovali u ovim utakmicama. Međutim, u posljednja dva susreta smo doživjeli poraze od Vogošće i Sloge. Našim gradskim rivalima, a ujedno i lideru na tabeli, pružili smo veoma dobar otpor, ali su gosti iz Vogošće imali više sreće i koncentracije u ključnim momentima te su odnijeli pobjedu u jednoj zaista spektakularnoj utakmici. I dok smo u tom duelu ravnopravno parirali ponajboljoj ekipi lige, u Doboju smo itekako podbacili. Utakmicu smo katastrofalno otvorili, psihički smo bili odsutni, falila je naša borbenost i agresivnost koje nas inače krase te je kompletna ekipa podbacila", izjavio je Balta.

Bivši rukometaš visočke Bosne vjeruje da će u narednom kolu Sarajlije osvojiti nova tri boda.

"Porazi koje smo doživjeli protiv Vogošće i Sloge su malo poljuljali naše samopouzdanje, ali mislim da smo iz njih naučili dosta toga i da smo spremni da vratiti se na pobjednički put. Utakmica protiv Zrinjskog će biti izuzetno teška, budući da je to naš direktni konkurent u borbi za opstanak i sigurno dolaze u Sarajevo sa željom da dođu do punog plijena. Ipak, ako mi ponovimo našu igru iz prva tri kola, bodovi će ostati u Sarajevu. Smatram da smo u ovom trenutku, ne potcjenjujući ekipu Zrinjskog, ipak bolji sastav i da smo favoriti u ovom duelu", rekao je rukomeraš Bosne.

Kada je u pitanju opstanak Bosne u ligi, Balta smatra da je to realan scenarij.

"U našoj ekipi se nalazi veliki broj veoma kvalitetnih i iskusnih igrača i onih koji imaju internacionalno iskustvo, a tu je i nekoliko odličnih mladih igrača, željnih dokazivanja te sam siguran da Bosna sa ovim sastavom može izboriti opstanak, a onda naredne sezone ciljamo na sami vrh", kazao je Balta.

Utakmica između Bosne i Zrinjskog se igra u subotu 5. marta s početkom u 20 sati, a iz tabora Studenata pozivaju navijače da dođu u dvoranu "Ramiz Salčin" na Mojmilu, i pruže im neophodnu podršku, baš kao što je to bilo u utakmici sa Vogošćom, kada je bilo prisutno više od 2.000 gledalaca.