Nije se mogao kontrolisati
0

Rooney na Twitteru ponudio tuču navijaču koji ga je provocirao

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Impulsivni igrač Manchester Uniteda i engleski reprezentativac Wayne Rooney, ponudio je tuču navijaču Liverpoola koji ga je provocirao na Twitteru, piše Mirror.
Konverzaciju između Rooneya i navijača Liverpoola su mogli pratiti svi fanovi Unitedovog igrača, njih čak 567 hiljada. Navijač Liverpoola registrovan kao "sam_oldham_LFC" je Rooneyja nazvao "debelom ku..vom" i prijetio da će mu "razbiti glavu palicom za golf".

Kada je popularni fudbaler rekao da osoba koja ga provocira "može doći u kamp za trening i uraditi što namjerava", korisnik pod imenom "sam_oldham_LFC" je odgovorio da će doći u automobilu "Nissan Micra".

"Poslat ću te na spavanje u roku od deset sekundi djevojčice. Nadam se da ćeš se pojaviti, jer ako to ne uradiš, svima ću reći da si se uplašio. Čekam te", poručio je Rooney.

Kada su drugi korisnici Twittera reagovali, Rooney je napisao da se radi o "šali i da treba da se svi smire".

Ellis Cashmore, profesor kulture, medija i sporta na Univerzitetu u Staffordshireu, rekao je da su ovakvi razgovori neprikladan i neodgovoran potez za jednog profesionalnog fudbalera.

"Rooney je ponudio tuču. Čak i da je to rekao u šali, to može biti dovoljno da podstakne nemire između navijača", rekao je Cashmore.