sport
0

Ronaldinho: Manchester mi je slomio srce

Klix.ba
Ronaldinho je u svom posljednjem intervjuu izjavio da mu je 'srce bilo slomljeno' kada ga Manchester nije uspio dovesti na Old Trafford.

Za 'News of the World' Ronaldinho je izjavio: "United je definitivno bio moj prvi izbor. Bili su u principu jako ljubazni. No, odgovora na mnoga pitanja nije bilo."

"Upoznao sam sjajne ljude u Manchesteru i nadam se da će mi u budućnosti vrata biti otvorena. Bio sam veoma spreman da im se pridružim. Razočarao sam se što nisam uspio biti prvi Brazilac koji će igrati za njih."

"U pregovorima United nije bio dovoljno konkretan za razliku od Barcelone. Pregovori su trajali predugo, a ja sam brzo morao donijeti odluku. Nisam si mogao priuštiti da mi fizička kondicija oslabi. Ipak, ja sam profesionalac."

Sir Alex Ferguson je okrivio Ronaldinhovog brata, menadžera Roberto Assisa za neuspjeli transfer: "Samo smo razgovarali sa njegovim bratom, dok do Ronaldinha nismo mogli doći."

"Znamo da ne zna engleski, no nikad nismo uspjeli saznati da li uopšte želi doći kod nas. Na kraju smo se i povukli jer smo željeli odgovore, a nismo ih dobili u zadatom roku. Tako je on otišao u Barcelonu."

"Odbio nas jedino u smislu jer nam nije rekao 'Želim preći u Manchester'. Problem je što smo većinu razgovora obavljali preko njegovog brata. No, i drugi igrači su nas odbijali pa smo opet osvajali trofeje."