sport
0

Romario se oprostio od reprezentacije

NINA
Brazilac Romario, najbolji nogometaš Svjetskog prvenstva 1994., jučer je odigrao posljednju utakmicu za reprezentaciju.

U prijateljskom susretu Brazil je u Sao Paulu pred 25.000 gledalaca pobijedio Gvatemalu 3:0, a među strijelce se upisao i 39-godišnji Romario, koji je u 17. minuti zabio za vodstvo 2:0.

Romario je igru napustio u 38. minuti, a s terena su ga otpratili njegovi suigrači iz reprezentacije koja je 1994. osvojila naslov svjetskog prvaka - Rai, Branco i Viola. Nakon toga Romario je otrčao počasni krug na stadionu Pacaembu.

"Nažalost, gotovo je. No, ponosan sam zbog svega što sam ostvario u brazilskom dresu. Uvijek sam igrao sa srcem i moj jedini cilj bio je usrećiti Brazilce. Želim se zahvaliti navijačima za sve što su mi pružili", izjavio je Romario, koji je za reprezentaciju Brazila debitirao 1987. protiv Irske.

U nacionalnom timu nastupio je 88 puta, te je zabio 71 pogodak. U Evropi je igrao za PSV Eindhoven, Barcelonu i Valenciju. Oproštaj od reprezentacije ne znači i kraj karijere. Romario je još uvijek aktivan, član je brazilskog prvoligaša Vasco da Game, te ističe da će igrati barem do kraja ove godine.