sport
0

Rizična kupovina ulaznica preko interneta

NINA
Organizatori Svjetskog prvenstva u nogometu, koje će biti održano u Njemačkoj sljedeće godine, upozorili su danas navijače da ne kupuju ulaznice koje se posljednjih dana nude na internet siteovima jer s njima neće moći ući na stadione.

Ulaznice su se počele nuditi samo nekoliko dana nakon što su organizatori podijelili prvu količinu od 812.000 karata. Budući da je za taj kontingent stiglo više od dva miliona narudžbi, dobitnike je odredio kompjetor i karte je dobilo 208.455 navijača.

"Jedino što možemo uraditi je upozoriti navijače da ne kupuju te karte. Na svakoj ulaznici nalazi se ime čovjeka koji ju je dobio i jedino on će moći ući na stadion. Svi ostali bit će vraćeni s ulaza i uludo će baciti novac", izjavio je potpredsjednik Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva Horst Schmidt.

Prema njegovim riječima, crno tržište nemoguće je potpuno eliminirati, ali svatko ko bude uhvaćen s kartom koja ne glasi na njegovo ime, snosit će zakonske posljedice.

"Ime vlasnika ulaznice može se promijeniti u slučaju bolesti ili nekog drugog opravdanog razloga, ali to može uraditi samo Organizacijski odbor. Tu činjenicu trebaju imati u vidu svi oni koji žele kupiti karte na crnom tržištu", rekao je Schmidt.

Najskuplje ulaznice za Svjetsko prvenstvo službeno koštaju 600 eura, a na Internet siteovima posljednjih se dana nude karte čija je cijena između 100 i 300 eura, čak za 1.000 eura. Zbog toga je Schmidt najavio da će Organizacijski odbor razmotriti mogućnost podnošenja kaznenih prijava protiv onih koji preprodaju ulaznice.