sport
0

Rivaldo odlazi iz Milana

Klix.ba
Rivaldo, član aktuelnih svjetskih prvaka reprezentacije Brazila, odlučio je da napusti redove milanskog kluba.

Odmah čim je procurila vijest da je Milan prihvatio Rivaldov zahtjev da mu ponište ugovor te tako postao slobodan igrač, Brazilcu su počele stizati mnogobrojne ponude za nove ugovore.

"Trenutno sve ponude koje sam dobio došle su iz Engleske." - rekao je Rivaldo, dodavši: "Još uvijek ne razmišljam o budućnosti, jer mi je na prvom mjestu da završim poslove oko ugovora s Milanom."

Na mnoge klubove utjecat će i podatak da Rivaldo neće moći igrati u Ligi prvaka.

"Činjenica da nisam igrao protiv Ancone [prošle sedmice] me zaista razočarala i tada sam shvatio da će mi sljedeća godina u klubu biti ista kao prethodna. Ne mogu podnijeti da mi ne daju priliku da igram. Ovo je lična odluka, ne krivim nikoga. Mislim da je ovo pravi način da odem."

Rivaldo je u Milan došao iz Barcelone nakon što je sa reprezentacijom Brazila osvojio Svjetsko prvenstvo 2002. U svojoj prvoj sezoni u Seriji A Rivaldo je odigrao 22 prenstvene utakmice i postigao 5 golova.

31-godišnji Brazilac 1999. je izabran za najboljeg igrača na svijetu.

Milanov potpredsjednik Adriano Galliani je izjavio: "Želio bih se zahvaliti Rivaldu koji je učestvovao u osvajanju tri trofeja koja će ostati u povijesti Milana i u njegovom ličnom CV-u."