sport
238

Rezultat nije bitan: Bivši Željini juniori odigrali utakmicu u čast nastradalog Aldina Suljevića

Piše: S. Č.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Nekadašnji juniori Željezničara okupili su se na pomoćnom terenu stadiona Grbavica kako bi odigrali utakmicu čast tragično preminulog Aldina Suljevića - Sulje.

Bilo je planirano da juniori iz generacije 78. - 82. odigraju utakmicu protiv sadašnjih Željinih juniora, međutim, na terenu se okupilo toliko ljudi, da su se morali podijeliti u dvije ekipe.

Na okupljanju se pojavio i Jusuf Šehović, koji je bio prvi trener ove generacije igrača. Učesnici utakmice ističu da je ovo bila lijepa prilika da se ponovno sretnu sa svojim kolegama i prvim trenerom te na taj način odaju počast svom kolegi.

Nakon utakmice skupljena je određena količina novčane pomoći za porodicu preminulog Suljevića, a učesnicu se nadaju kako će ova utakmicu ubuduće postati tradicija.

Učesnici utakmice dodali su kako rezultat utakmice nije bitan, nego je bitno sjećanje na njihovog bivšeg timskog kolegu i prijatelja.

Podsjećamo, Aldin Suljević - Sulja preminuo je uslijed posljedica eksplozije koja se dogodila 19.9.2015. godine u njegovom stanu na Grbavici.