sport
0

Reprezentativci BiH u karateu otputovali u Istanbul

Klix.ba
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u karateu danas je krenula put Turske na Svjetsko prvenstvo u karateu, koje će biti održano od 4. do 8. aprila u Istanbulu.

Ekspedicija reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja ima 33 karatista, zastave naše zemlje će braniti u borilačkoj vještini Shotokan.

Selektor muške reprezentacije BiH Elmir Gaši na ovom prvenstvu očekuje visoke rezultate.

"Ako uzmemo u obzir da smo se pripremali od početka januara, moram reći da očekujem visoke rezultate u ekipnom takmičenju, a što se tiče pojedinačnog, to zavisi od svakog pojedinca. Sigurno je da neće biti lako, ali očekujemo da ćemo se pokazati kao jaki protivnici", kazao je Gaši, istog misli i selektor ženske reprezentacije BiH Munever Zahirović.

Jedan od takmičara koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu je i Damir Čičak, koji je prije polaska izjavio:

"Radili smo naporno i svi imamo jedan cilj, a to je da osvjetlamo obraz i trenera i kluba, a prije svega obraz naše države na ovom velikom prvenstvu".

Selekciju BiH na ovom takmičenju predstavljat će karatisti iz Brčkog, Travnika, Novog Travnika, Sarajeva, Tuzle, Visokog i Zenice.