sport
13

Reprezentativci BiH u futsalu trenirali u Zenici

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Reprezentativci Bosne i Hercegovine u futsalu u Zenicu su stigli jučer ujutro i boravit će četiri dana gdje će se pripremati za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Selektor Boro Matan izjavio je za Agenciju Anadolija (AA) kako će reprezentacija kvalitetno iskoristiti vrijeme u Zenici.

"Jučer smo imali okupljanje ujutro u Zenici nakon čega smo odmah počeli sa treniranjem, jučer smo već imali dva treninga i danas, evo, nastavljamo sa pripremama za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u futsalu. Kvalifikacije su u trećem mjesecu i sve druge reprezentacije su već imale spremljene protivnike, mi smo imali dogovore oko nastavka mandata pa smo malo kasnili sa pripremama. Ipak, mi ćemo maksimalno iskoristiti boravak ovdje da okupimo igrače i treniramo. Imat ćemo sedam treninga ukupno, napraviti analize susreta i mislim da bi to trebao biti jedan dobar temelj za završne pripreme“, rekao je Matan.

Uvjetima u Zenici su, kako je kazao, zadovoljni.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Treninzi teku po planu, zaista smo zadovoljni uvjetima, dvorana u Zenici je fantastična, kao i smještaj i prehrana u Trening centru Nogometnog saveza. Imamo sve uvjete i pripreme radimo dva puta dnevno. Svakako, ovaj vikend kreće i bh. prvenstvo u futsalu tako da su igrači fizički spremni, zaista, sve je vrhunski. Pokušavamo pronaći sebi što jačeg protivnika kao test i to bi trebalo biti to“, dodao je Matan.

Nijaz Mulahmetović, reprezentativac BiH i član MNK "Centar“ iz Sarajeva smatra kako je potrebno pronaći protivnika do kvalifikacija kako bi se reprezentacija što bolje pripremila.

"S obzirom na to da nismo uspjeli pronaći protivnika za ovaj termin, iskoristit ćemo ovo vrijeme za pripremu, da se uigramo jer smo kroz protekle susrete vidjeli šta nam fali pa ćemo to pokušati popraviti, da uigramo neke nove tehničke zamisli selektora i da što spremnije dočekamo pripreme za kvalifikacije. Smatram da do kvalifikacija moramo pronaći protivnika za barem dvije utakmice kako bi se što bolje pripremili, jer utakmice su jedno, a treninzi nešto sasvim drugo i upravo tu se pokažu kvalitete jednog igrača“, rekao je Mulahmetović.

Reprezentativci BiH u futsalu u Zenici borave do četvrtka, kada bi trebali imati jutarnji trening nakon čega nastavljaju sa daljim obavezama.