sport
56

Čampara ispratio reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci na EP u Poljsku

Klix.ba
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Aljoša Čampara ispratio je rano jutros sa Sarajevskog aerodroma reprezentativce Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na Evropsko prvenstvo u Poljsku.

Čampara je rekao da su naši momci zaslužili da im se i na ovaj način iskaže poštovanje, a ne samo da se dočekuju kada se vraćaju kao šampioni.

U razgovoru sa kapitenom reprezentacije i višestruko najboljim igračem svijeta Sabahudinom Delalićem, zamjenik gradonačelnika je poručio da će Grad Sarajevo u ovoj i svakoj drugoj prilici stati i finansijski iza svoje reprezentacije. Čampara je rekao da nema boljih ambasadora naše domovine od reprezentacije BiH.

Kapiten Delalić se zahvalio na neuobičajenoj podršci zamjenika gradonačelnika i njegovom prisustvu na ispraćaju reprezentacije. Poručio je Sarajlijama i svim Bosancima i Hercegovcima da će i ovaj put, ponovo donijeti zlato sa Evropskog prvenstva u Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad.

Avion sa reprezentativcima Bosne i Hercegovine poletio je jutros sa sarajevskog aerodroma u pola osam. Reprezentacija Bosne i Hercegovine će nastupiti na Evropskom prvenstvu u sjedećoj odbojci koje se održava od 16. do 21. oktobra u poljskom gradu Elblagu.