sport
0

Remić: Ovogodišnji turnir "Kemo Fazlić'' bit će najbolji do sada

FENA
Stonoteniski klub Željezničar organizira 17. međunarodni memorijalni turnir ''Kemo Fazlić'', u znak sjećanja na istaknutog stonotenisera koji je kao borac Armije BiH poginuo u odbrani Sarajeva 1992. godine.

Turnir će biti održan 31. marta u KSC ''Skenderija'', u kategorijama veterani 40 do 50 godina, veterani 50 do 60 godina, veterani 60 do 70 godina i veteranke.

Pokrovitelj turnira je premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, dok je za predsjednika Organizacionog odbora izabran dugogodišnji sportski radnik Miroslav Remić.

Remić je u razgovoru za Fenu kazao da se do sada prijavilo 105 veterana, ali da taj broj nije konačan jer organizatori turnira još prihvataju prijave zainteresiranih.

''U svakom slučaju očekujemo mnogo više učesnika nego prošle godine. Turnir je svake godine bolji i sadržajno bogatiji, tako da će ovogodišnji sugurno biti najbolji do sada'', istaknuo je Remić

Dodao je da će na turniru učestvovati i po 12 najboljih kadeta i kadetkinja BiH, dok će po tri najbolja takmičara u svim kategorijama osvojiti novčane nagrade.

Kotizacija za učešće na turniru za takmičare iz BiH iznosi 15 KM, a iz inozemstva 15 eura.