sport
220

Rekordan interes za 8. Sarajevo polumaraton: Ulicama će trčati više od 1.000 ljudi

Klix.ba
Polumaraton 2013. godine (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Polumaraton 2013. godine (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ulicama Sarajeva 21. septembra 2014. godine osmi put će se održati Sarajevo polumaraton, u kojem se očekuje više od 1.000 učesnika iz više od 30 zemalja.

Tradicionalno, ovaj događaj će biti humanitarnog karaktera, a bit će obilježen i Međunarodni dan bez automobila. U okviru polumaratona će biti organizovana i Fun Run utrka/šetnja od 4 km, rekreativnog karaktera, koja će također okupiti više stotina učesnika.

"Polumaraton je najmasovnija sportska manifestacija u BiH. Staza obuhvata najljepše dijelove grada, kao i kulturno-historijska obilježja Sarajeva. Važan element tokom manifestacije će biti promocija zdravog života i ali razvoj turizma jer će nas posjetiti više stotina stranih gostiju”, naglasio je direktor NVO Marathon Erol Mujanović.

"Kao organizatore nas posebno raduje rastući broj učesnika iz BiH, posebno rekreativaca, što je odličan znak za težnju naših sugrađana ka boljem i zdravijem životu", dodao je Mujanović. Ova godina će vjerovatno biti rekordna i po broju stranih učesnika jer su već najavljene velike grupe od po nekoliko desetina učesnika iz Španije i iz Srbije. U ovom periodu godine nikada nije zabilježen tako veliki broj online prijava za Sarajevo polumaraton kojih već ima više od 70.

Prijave za 8. Sarajevo polumaraton su u toku i mogu se izvršiti putem web-stranice www.sarajevomarathon.ba. Tu se mogu naći i svi drugi detalji o registraciji i preuzimanju broja za polumaraton i za Fun Run utrku/šetnju.