Još jedan uspjeh K1 borca
0

Redžović potpisao ugovor za Show Time

Sarajevo-x.com
Bosanskohercegovački K 1 borac Adnan Redžović postigao je još jedan veliki uspjeh u svojoj bogatoj karijeri u borilačkim sportovima. Prošle sedmice zajedno sa svojim trenerom Jasminom Erovićem boravio je u holandskom glavnom gradu Amstredamu gdje je potpisao petogodišnji ugovor sa jednom od najvećih promotorskih kuća na svijetu u domenu borilačkih sportova „Show Time“.

„Dobio sam poziv od glavnog menadžera i osnivača 'Show Timea“ da potpišem ugovor za njih. Već duže vrijeme prate moje nastupe u ringu, a presudan meč u njihovoj odluci, kako mi je rečeno, bio je dvoboj protiv prvaka Hrvatske i bronzanog sa svjetskog prvenstva u K 1, Hrvoja Marasovića u Dubrovniku 15. augusta kada sam slavio nakautom u prvoj rundi. Izrazili su veliku želju da me imaju i da zastupaju moje interese u budućnosti, što sam ja i prihvatio“ – rekao je Redžović, te dodao:

„Zaista mi je drago što sam postao član Show Timea i svjetske borilačke elite tim prije što sam prvi borac sa prostora Balkana koji je potpisao promotorski ugovor sa njima, što nije mala stvar.“

Ovaj ugovor aktuelnom prvaku Evrope u K 1 Adnanu Redžoviću će poslužiti da se bori sa najvećim borcima današnjice i to najmanje 4 do 6 mečeva godišnje, a omogućiti će mu i treniranje i sparingovanje na vrhunskom nivou.

Treba napomenuti da su članovi Show Timea sve sama velika borilačka imena u svijetu poput Melvina Manhofa, Badr Harija, Remija Bonjanskog, Bjorn Bregija, Gago Drage i ostalih.

Osim aktivnosti oko potpisa prestižnog ugovora, Redžović se uveliko priprema za titulu svjetskog prvaka u K 1 protiv Švicarca Mitata Tahirsilaya u decembru mjesecu u sarajevskom Domu mladih na borilačkoj manifestaciji "Noć gladijatora 2".