''Noć gladijatora II''
0

Redžović i Tufekčić u pohodu na nove titule

FENA
Bosanskohercegovački K1 borci Adnan Redžović i Muamer Tufekčić pokušat će osvojiti nove titule u K1 na borilačkoj manifestaciji ''Noć gladijatora II'', koja će biti održana u petak 16. jula u 20 sati u sarajevskom Domu mladih.

Redžović je 20.marta prošle godine na borilačkoj manifestaciji ''Noć gladijatora I'' u Domu mladih osvojio titulu profesionalnog prvaka evrope u kick boxu po K1 pravilima u WKA federaciji u super teškoj kategoriji i time dokazao da je jedan od najboljih K1 boraca u Evropi.

Redžović će se boriti za svjetsku titulu u istoj federaciji ali protiv izuzetno teškog protivnika, Sebastiana van Thielena iz Belgije.

Ukoliko bi Redžović osvojio titulu na svom kontu bi pored evropske imao i titulu svjetskog prvaka što bi bio izvanredan uspjeh ne samo za njega i njegov tim već i za cijelu BiH.

Muamer Tufekčić, će se boriti protiv nezgodnog Mađara Gyorgy Mihalika za titulu prvaka Evrope u kick boxu po K1 pravilima u WKA federaciji u teškoj kategoriji.

Na borilačkoj manifestaciji ''Noć gladijatora II'' učestvovati će i ultimate fight borac Denis Stojinić koji će imati meč sa Srbijancem Sašom Lazićem.