Boksuje 2. decembra u Njemačkoj
0

Redžović: Felix mi još nije otkrio ime suparnika

Piše: Edin Isanović
Bh. bokser Adnan Redžović borit će se 2. decembra u Mannheimu u predborbi uoči glavnog meča između Adnana Ćatića alias Felixa Sturma i Martina Murrayja.

''Odradio sam pripreme na Igmanu. U Sarajevu ću obaviti završni dio i potpuno spremno dočekati borbu. Nažalost, još uvijek ne znam ime suparnika. Adnan Ćatić mi ne želi otkriti to. Samo mi je rekao da radi kontra gard od mene, odnosno da je ljevak'', kaže za Sarajevo-x.com Redžović koji napominje da će Federalna televizija prenositi ovu manifestaciju.

''Nadam se da će gledaoci uživati u borbama te da ćemo Adnan i ja slaviti pobjede. Optimizam temeljim na činjenici da sam u dosadašnje četiri borbe upisao isto toliko pobjeda. Radio sam naporno i vjerujem da će sudija na kraju mene proglasiti pobjednikom''.

Adnan napominje da je za sparing partnera imao Arnela Ćenanovića. Osim toga, svi članovi kluba Gladiator i prvi trener Jasmin Erović bili su uvijek spremni pomoći.

''Lako sam se sa kick-boksa prilagodio boksu, jer sam na početku svoje karijere trenirao ovu plemenitu vještinu. S te strane neće biti problema. Za nekoliko mjeseci borit ću se za interkontinentalnu titulu. U narednom periodu očekuje me mnogo posla'', zaključio je Redžović.