sport
0

Reducirane liste kandidata za najbolje sportiste BiH

FENA
Damir Džumhur
Damir Džumhur
Stručni žiri desetog Izbora najboljih sportista BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" na današnjoj sjednici u Banjoj Luci reducirao je liste kandidata.

U najužoj konkurenciji za najboljeg bh. sportistu u 2010. godini su: Mitar Mrdić (džudo), Damir Džumhur (tenis), Nermin Potur (karate), Mario Kojić (biciklizam) i Ratko Varda (košarka), dok su u konkurenciji za najbolju sportistkinju Emina Hadžiahmetović (stoni tenis), Larisa Cerić (džudo), Dragana Knežević (rukomet), Merima Softić (karate) i Žana Novaković (skijanje).

Žiri je skratio liste i u ostalim kategorijama. U konkurenciji za najbolju ekipu u 2010. ostalo je pet sportskih kolektiva: Ženski odbojkaški klub Jedinstvo Brčko, Davis Cup reprezentacija BiH, muška karate reprezentacija BiH, Stonoteniski klub Željezničar i Rukometni klub Bosna.

Za krunu najboljeg trenera konkurišu: Goran Hadžić (odbojka), Amela Hadžiahmetović (stoni tenis), Ivan Velić (košarka), Rade Unčanin (rukomet) i Suad Ćupina (karate).

Odluke o dobitnicima priznanja žiri će donijeti u poslijepodnevnim satima 15. decembra, na posljednjem sastanku u Sarajevu. Svečana manifestacija Izbora najboljih sportista BiH bit će održana istog dana u sarajevskom hotelu "Holiday Inn" u 20 sati.