sport
0

Red Bull X Fighters: Francuz Thomas Pages slavio u Madridu

Klix.ba
Na trećem ovosezonskom nadmetanju Red Bull X Fightersa koje je održano u Madridu slavio je aktuelni prvak iz 2013. godine - Thomas Pages.

U spektakularnoj završnici na nadmetanju koje je po 13. put održano u glavnom španskom gradu, Francuz je pokazao najviše. Zanimljivo, on je i prošle godine dotakao vrh u prijestolnici Španije.

Drugo mjesto pripalo je Josheu Sheehanu iz Australije, dok se Levi Sherwood (Novi Zeland) koji je vodeći u ukupnom poretku, morao zadovoljiti trećom pozicijom. Sve trojica vozača izvodili su različite trikove kako bi ostavili jak dojam na sudije i publiku.

Oko 23 hiljade navijača napravili su sjajnu atmosferu u areni u kojoj se bore i bikovi. Svi prisutni uživali su u izvedbama najboljih vozača današnjice. U ambijentu u kakvom takmičari vole da se nadmeću najbolje se snašao popularni Tom kojem, očigledno je to, odgovara nadmetanje u Madridu.

Naredno takmičenje održat će se 19. jula u Minhenu (Njemačka) i 23. augusta u Pretoriji (Južnoafrička Republika) gdje će se nastaviti zanimljiva bitka za vrh.

Redoslijed najboljih u Madridu:

1.Thomas Pages (Francuska) 2. Josh Sheehan (Australija)

  1. Levi Sherwood (Novi Zeland)
  2. Dany Torres (Španija)
  3. Taka Higashino (Japan)

Redoslijed u ukupnom poretku:

1.Levi Sherwood (Novi Zeland) 200 bodova 2. Josh Sheehan (Australija) 160 bodova 3. Thomas Pages (Francuska) 145 bodova 4. Dany Torres (Španija) 130 bodova 5. Remi Bizouard (Francuska) 95 bodova