sport
166

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo: Sve je spremno za spektakl u Mostaru

Klix.ba
Sve je spremno za početak dugo iščekivanog takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru. U 15:30 sati, najbolji svjetski skakači u vodu počet će borbu za titulu pobjednika prvog takmičenja Prvenstva u našoj zemlji.

Za nekoliko sati ćemo saznati ko će biti prvi pobjednik Staroga mosta. Miljenik mostarske publike Orlando Duque, aktuelni prvak Gary Hunt, najbolje ocijenjeni od jučer Jonathan Paredes ili neko drugi? U konkurenciji je još nekoliko skakača, a turnir u Mostaru mogao bi biti presudan za dalji tok prvenstva.

U petak popodne je održana preliminarna runda skokova, na osnovu koje je određen raspored parova jedan na jedan takmičenja u subotu. Najbolje plasirani je Meksikanac Jonathan Paredes, koji je dobio sjajne ocjene za svoj skok. Brazilac Jucelino Junior zbog bolesti je bio prisiljen propustiti nastup.

Danas će elitni svjetski skakači izvesti tri runde skokova sa 28 metara visoke platforme na Starom mostu. Prve dvije će biti dueli jedan-na-jedan u sedam parova, a pobjednici i jedan poraženi sa najboljim ocjenama prolaze u veliko finale, gdje izvode po još jedan skok.

Ulaz na takmičenje je besplatan. Stari most će biti zatvoren za prelazak za vrijeme takmičenja. Na gledalište na plaži ispod Starog mosta ulazit će se na uobičajene ulaze, koji će biti označeni i koje će nadzirati redari. Treba napomenuti da je ulaz na stepeništu pored mosta rezervisan za organizatore.

Gledaocima se preporučuje da ponesu vodu, šešire (ili druga pokrivala za glavu), kremu za sunčanje i peškire. Unošenje alkoholnih pića, sokova i hrane, nije dozvoljeno, osim hrane za djecu i osobe kojima je nužno potrebna.

Publiku ispod Starog mosta, pored spektakularnih skokova, očekuju i brojni drugi dodatni sadržaji u pauzama takmičenja, a zabava se nastavlja i večeras. Organizovana su dva after partyja: u klubu Oscar gosti mogu uživati u nastupu Perpetum Mobile Banda od 21 sati do ponoći, a od 23 sati u klubu Alibaba za dobru muziku i raspoloženje zadužen je DJ Groovyman, gost iz Beograda.