sport
296

Red Bull Cliff Diving: Sve je spremno za spektakl u Mostaru

Klix.ba
I posljednji detalji priprema za subotnje takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2016. u Mostaru privode se kraju. Cijeli grad je u znaku skokova, a sudeći po onome što se može vidjeti u najavnom videu, Stari most će u subotu u 13 sati biti pozornica istinskog spektakla.

Mostar već danima bruji o takmičenju, a atmosfera u gradu se sve više zagrijava. Mnogi se prisjećaju prvog dolaska Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u našu zemlju prošle godine i nevjerovatnih skokova od kojih je gledaocima ispod Starog mosta zastajao dah.

Ove godine očekuje se još više uzbuđenja jer, pored muškaraca, u Mostaru po prvi put nastupaju i najbolje svjetske skakačice. Pored veličanstvene sportske predstave na samom mostu, pripremljen je i prenos uživo po najsavremenijim svjetskim standardima, koji će realizirati više od 12 kamera.

Prijenos možete gledati na Red Bull TV (http://win.gs/2d3n2Dj) na svim vrstama platformi, ili na Hayat TV.

U subotu pada odluka: Ko će odnijeti pobjedu na Starom mostu? Takmičenje počinje u 13 sati, a ispod Starog mosta se očekuje veliki broj gledalaca. No, dobar provod ne završava takmičenjem- u 23 sata u klubu Alibaba počinje after party.

Pogledajte video najavu takmičenja, koju donosi bh. plivačica Amina Kajtaz.