sport
0

Red Bull Cliff Diving: Hunt nastavio seriju, u ženskoj konkurenciji slavila Rachelle Simpson

Piše: Edin Isanović
Gary Hunt pobijedio je na četvrtom ovosezonskom takmičenju Red Bull Cliff Diving svjetske serije koje je držano u norveškom Krageru.

Novim trijumfom, trećim od moguća četiri, Britanac se učvrstio na prvom mjestu u ukupnom poretku. Drugi je bio Rus Artem Silchenko, dok je na trećem mjestu završio Orlando Duque iz Kolumbije.

Gary je dotakao vrh nakon što je izveo besprijekoran salto na 28 metara visokoj platformi. Oko 800 brodova i brodica, te hiljade gledatelja uz obalu su živopisni Kragerø pretvorili u plutajuću arenu. Sa visoke platforme pružao se pogled koji je oduzimao dah, a takmičari su imali tri sekunde slobodnog pada. Svi prisutni uživali su u spektaklu.

[VIDEO]http://www.redbullcliffdiving.com/en_INT/video/video-highlights-norway [/VIDEO]

"Kada osvojite preko 500 bodova u ukupnom poretku osjećate se dobro. Danas sam posebno zadovoljan i ponosan. Konkurencija je izuzetno jaka i boriti se protiv njih nije nimalo lako. Ipak, nije mala stvar kada pobijedite Silchenka. Mislim da ćemo do kraja voditi bitku za svjetski naslov", kazao je Hunt koji je prije ovog trijumfa slavio u SAD-a i Irskoj.

Naredno nadmetanje održat će se 26. jula u Portugalu. Rezultat u ukupnom poretku:

  1. Gary Hunt (Velika Britanija) 730 bodova
  2. Jonathan Paredes (Meksiko) 470 bodova
  3. Artem Silchenko (Rusija) 430 bodova
  4. Steven LoBue (SAD) 410 bodova
  5. Michal Navratil (Češka Republika) 360 bodova

Također, održano je natjecanje i u ženskoj konkurenciji. Slavila je Rachelle Simpson iz SAD-a koja je nastavila dominaciju. Ponovo je oduševila gledatelje i sudije svojom izvedbom.

Druga je bila Anna Bader iz Njemačke. Rezultat za treće mjesto ostvarila je sunarodnjakinja pobjednice - Ginger Huber. Tri pomenute takmičarke, nakon dva nadmetanje, vode i u ukupnom poretku.