sport
0

Ragbijašice Australije osvajačice zlata u Riju

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Na Olimpijskim igrama u Brazilu završena su takmičenja u ragbiju sedam za žene, a prve nositeljice zlatnih olimpijskih medalja su ragbijašice Australije, koje su u finalnoj utakmici turnira savladale selekciju Novog Zelanda sa 24:17.

Utakmica za bronzanu medalju pripala je igračicama Kanade, koje su ostvarile sigurnu pobjedu nad reprezentacijom Velike Britanije od 33:10.

Poredak ostalih osam reprezentacija, koje su sudjelovale na prvom turniru olimpijskog ragbija sedam, je slijedeći, pete su Sjedinjene Države pobjedom nad Francuskom 19:5. Iznenađenje su napravile i igračice Španije, koje su sedme, sigurnom pobjedom od 21:0 nad Fidžije, kao i devetoplasirane igračice domaćina Brazila pobjedom nad Japanom od 33:5.

U utakmici za 11. mjesto selekcija Kenije je bila bolja od Kolumbije rezultatom 22:10.

U muškoj konkurenciji danas će se završiti natjecanje po skupinama, a u kasnim večernjim satima, po evropskom vremenu, odigrati će se i četiri četvrtfinalne utakmice.

Tokom dosadašnjeg igranja u skupinama jedino iznenađenje napravila je reprezentacija Japana, koja je savladala Novi Zeland s 14:12.

Olimpijski turnir u ragbiju sedam završiti će se finalnom utakmicom u petak, 12.augusta.