sport
19

Rafting: SRK Bosna osvojila 7. mjesto u sprintu na Svjetskom kupu u Austriji

Klix.ba
Sportsko-rekreativni klub Bosna iz Zenice proteklog vikenda je učestvovala na jednom od najjačih Svjetskih rafting kupova na svijetu.

Klub svoje zacrtane ciljeve polako ostvaruje, a to je postati prepoznatljivi na svjetskoj rafting sceni.

Ove godine klub se postarao da proprati sve bitnije Euro i Svjetske kupove jer je to jedini put ka stjecanju profesionalnih vještina u ovom sportu.

Na takmičenju u Wildalpenu (Austrija) učestvovalo je 48 najboljih rafting ekipa iz Evrope u muškoj i ženskoj kategoriji.

Muški tim je učestvovao u open kategoriji gdje je od 30 ekipa iz svijeta ostvario u disciplini sprint 7. mjesto što je više nego odlično.

U narednom periodu sve tri ekipe SRK Bosne se pripremaju za državno takmičenje u Ključu, koje će biti ujedno i dobar trening i priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Klub će u narednom periodu dati sve napore i usmjerenja ka ostvarivanju uslova za odlazak na Evropsko prvenstvo u Sloveniji u maju.

Za klub je ovo izuzetan trošak jer kotizacija za učešće na ovakvim takmičenjima je i više nego visoka, a podrška državnih institucija skoro pa nikakva.

Najgora opcija po ovaj klub i ove sportiste bi bila da se sredstva koja su potrebna, a koja skoro pa trebaju biti uplaćena radi prijave ekipa na Evropsko prvenstvo ne budu obezbijeđena.