sport
0

Pušara srebrna na Evropskom prvenstvu u karateu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, održanom prošlog vikenda u Mađarskoj, Olivera Pušara, učenica Srednjoškolskog centra Srebrenica, osvojila je srebrnu medalja.

Olivera je pobijedila u tri borbe, a finalnu je izgubila i osvojila srebrnu evropsku medalju, što je do sada najveći uspjeh jednog učenika ove škole.

„Na Evropskom prvenstvu u Đeru u Mađarskoj učestvovalo je 3.500 takmičara iz 24 države, a u mojoj kategoriji kadetkinja „-55 kilograma“ bilo je 27 takmičarki 1996.godišta, te godinu i dvije starijih“ kaže Olivera.

Ova medalja je nagrada za višegodišnji rad jer ova petnaestogodišnja djevojčica već sedam godina trenira u Karate klubu „Miloš Delić“ iz Bratunca, pod stručnim nadzorom karate majstora Sretka Vitora.

Njeni drugovi iz razreda kažu da Oliverin uspjeh doživljavaju kao svoj lični, da su sretni što u odjeljenju imaju tako uspješnu sportistkinju i da će je naredne godine organizovano pratiti i pružati joj podršku na Svjetskom prvenstvu u Novom Sadu. Priredili su joj i svečani doček u školskim prostorijama.

-Na raznim takmičenjima i turnirima u zemlji i inostranstvu osvojila sam više od 80 zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja među kojima su mi najdraže za osvojeno treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2008.godine u Sloveniji i ova srebrna s Evropskog prvenstva u Mađarskoj“, ističe Olivera.