sport
52

Prvo takmičenje u skokovima u vodu u subotu na Bentbaši

Klix.ba
Prvi Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2015, koje organizuje Udruženje za sport i rekreaciju Sport Active iz Sarajeva, održat će se u subotu, 22. augusta na kupalištu Bentbaša.

Prema dosadašnjim prijavama, takmičit će se 20 skakača iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Inicijator takmičenja je član Udruženja Sport Active Dino Bajrić, koji je i jedan od najboljih skakača u BiH i regionu.

"S obzirom da Sarajlije nisu imale priliku posmatrati skokove u vodu u našem gradu, bila mi je želja sugrađane upoznati bolje sa sportom kojim se bavim, te dovesti na Bentbašu najbolje skakače iz regiona. Skakat ćemo sa platforme postavljene na visinu od 15 metara u Miljacku koja je tu duboka više od tri metra", izjavio je Bajrić.

Na taj način će ljubitelji ovog sporta u BiH, poslije Konjica, Banje Luke, Višegrada, Mostara i Jajca, dobiti priliku da gledaju "letove" i u Sarajevu, a nekada popularno kupalište ponovo će biti u fokusu javnosti.

"Nadamo se da će Sarajlije prepoznati našu želju da spasimo od zaborava našu Bentbašu i pridružiti nam se u subotu popodne u velikom broju. S obzirom da se takmičenje održava u jeku turističke sezone, te u vrijeme završnice 21. Sarajevo Film Festivala, vjerujemo da će i brojni turisti u Sarajevu iskoristiti priliku da pogledaju atraktivne skokove, te potražiti svoje mjesto u publici", saopćeno je iz Udruženja.

Takmičenje će se održati u subotu, 22. augusta, 2015. godine u 16 sati, na kupalištu Bentbaša.