Skokovi sa Starog mosta
0

Prvo mjesto pripalo Harisu Džematu

SRNA
Haris Džemat iz Mostara pobjednik je tradicionalnog 443. takmičenja u skokovima sa Starog mosta u Mostaru.

Džemat je sedmi put za redom skočio najbolju 'lastu', dok je drugo mjesto u skokovima na glavu osvojio Mostarac Lorens Listo, a treći je bio Rade Šćešanović iz Kolašina.

Džemat i Listo se već niz godina smjenjuju na prvom i drugom mjestu na takmičenju u skokovima sa Starog mosta.  

Prva tri mjesta na takmičenju u skovima na noge osvojili su Mostarci Ermin Sarić, Admir Delić i Igor Kazić. 

U skokovima na glavu takmičio se 31 skakač, dok je na noge skočilo njih 28. 

Osim skakača iz Mostara, kojih je bilo najviše, na skokovima su učestvovali i skakači iz drugih gradova u BiH, ali i iz Srbije, Crne Gore i Slovenije. 

Ove godine po prvi put, dva posebna žirija ocjenjivala su takmičare u dvije discipline. Organizator ove sportsko-turističke manifestacije je Klub skakača u vodu "Mostari".
Ovogodišnji program tradicionalnih mostarskih skokova  otvoren je preksinoć bakljadom i skokovima sa Starog mosta tačno u ponoć, a nakon toga uslijedila žurka na platou ispod Starog mosta. 

Održan je niz manifestacija poput tradicionalnog ispijanja kafe ispod Starog mosta pripremljene u najvećoj džezvi na svijetu, turnira u tavli, te odbojke i fudbala na pijesku, šlaufijade, izbora najbolje tetovaže s motivom Starog mosta, kao i juniorskih skokova na skakaoni Duradžik.

Novina ove godine je međunarodna likovna kolonija koja je trajala tokom vikenda, a koju je Klub skakača organizovao s Društvom umjetnika Mostara.