Warsawa
0

Prve medalje sa Specijalnih evropskih olimpijskih igara

Sarajevo-x.com
Na Evropskim olimpijskim igrama u Waršavi atletičari Specijalne Olimpijade u BiH osvojili su jednu zlatnu, dvije srebrne i tri bronzane medalje.

Evropska olimpijska prvakinja u skoku u dalj postala je Alma Šilović sa daljinom od 1,80 m, ispred Julie Fuebi iz Austrije koja je imala daljinu od 1,76 m, te Gabriele Kuepfer iz Svajcarske koja je imala preskočenih 1,68 m.

Srebrne medalje osvojili su Sead Husejnović u trci na 400m sa rezultatom 1:02,68, od kojeg je bolji bio Tristan Curtis iz Velike Britanije sa rezultatom 1:01,53, a ispred Nowaka Pawela iz Poljske koji je bio treci sa rezultatom 1.01,53.

Drugu srebrnu medalju za naš tim osvojila je Arijana Zeric u trci na 100m sa rezultatom od 16,05 s, od koje je bila bolja Nicole Smith iz Irske, i Vialintisine Kastsiukevic iz Bjelorusije koja je trcala 15,51 s, i treću bronzanu medalju osvojio je Jasmin Orlić u trci na 100m sa rezultatom 15:18s, od kojeg je bolji bio Dimce Mihajlovski koji je trcao 14,78 s, te ispred Matteheya Christopha iz Svajcarske koji je trcao 15.40s.

Bronzane medalje osvojile su Vedrana Nović u trci na 100m sa rezultatom od 18:50 s, Alma Šilović u trci na 400m sa rezultatom 2:08,12, od koje su bolje bile Marina Sotokleus iz Cipra sa rezultatom od 1:34,84, i Merima Murati sa Kosova koja je trcala 1:50,77.

Osvajači medalja: Arijana Zerić, Jasmin Orlić, Vedrana Nović i Jasna Šilović

Sutra će u finalnim disciplinama nastupiti i Davor Adžaip.

Teniserka Indira Crnović je danas osvojila peto mjesto u stonom tenisu, dok Edin Dizdarević nastupa sutra.

Nogometna reprezentacija BiH danas je odigrala dvije utakmice i obje izgubila i to od Njemačke 3:0, te Svedske 1:0, ali se na osnovu dosadašnjih pobjeda sutra igra utakmica protiv Danske za drugo mjesto.

Danas je našu ekipu posjetila i ambasadorica Koviljka Špirić sa svojom savjetnicom Marijanom Zubonjom koja je pozdravila nase takmičarke i zaželjala puno uspjeha, te je obecala da ce sutra posjetiti kompletnu nasu delegaciju i sportiste koji su osvojili medalje.