sport
232

Proljetni noćni "cener" i petica: Sarajevo dobija nove sportske manifestacije

Klix.ba
Nakon ogromnog rasta broja učesnika na Sarajevskom polumaratonu, Udruženje Marathon Sarajevo uvodi dvije nove trke u godišnji kalendar.

Na proljeće 2017. godine, nakon početka nove generacije Škole trčanja Klix, Udruženje Marathon će organizovati dvije trke u istom terminu, 10 km i 5 km.

Radi se o veoma popularnim distancama koje rekreativni i profesionalni trkači vole i cijene. Trka od deset kilometara će biti malo veći sportski izazov i ujedno odličan razlog za rane proljetne treninge, a trka od pet kilometara će biti prilika i za sve one koji budu željeli početi sezonu utrka sa kraćim izazovom.

Karakteristika i posebnost ovog događaja je da se radi o sve popularnijim noćnim trkama pa će tako znak start biti u večernjem terminu. Obje trke će imati humanitarni i društveno odgovorni karakter, kao i sve aktivnosti Udruženja Marathon Sarajevo i bit će prilika da se još jednom podigne svijest o važnosti zdravog i aktivnog načina života. Također bit će predviđeni posebni pokloni za sve učesnike odnosno majice, medalje i osvježenje.

Termin je dogovoren i sa predstavnicima vlasti, a u toku su konsultacije sa nadležnim institucijama za sigurnost, logistiku i ostale druge važne aspekte ovog događaja na kojem se očekuje od 800 do 1.000 učesnika.

Svi detalji će uskoro biti objavljeni na web stranici Udruženja Marathon www.sarajevomarathon.ba kao i na Facebook stranici.