OKBiH
0

Pripreme za odlazak u Peking u završnoj fazi

FENA
Pripreme za odlazak bh. sportaša na olimpijske igre u Pekingu u završnoj su fazi. Prema riječima predsjednika OKBiH Siniše Kisića svih pet bh. olimpijaca nalazi se na završnim pripremama.

"Olimpijski komitet BiH je učinio sve da se sportaši što bolje pripreme za nastup u Pekingu. Svima su već podijeljene stipendije, a nabavili smo i novu pušku iz Švicarske za strijelca Nedžada Fazliju. Uskoro očekujemo odobrenje za transport puške iz Sarajeva u Peking", kazao je Kisić, koji je potpisao ugovore s novim sponzorima bh. olimpijskog tima, Mikrokreditnom organizacijom Sunrise i Mobil Magicom, ovlaštenim distributerom mobilnih uređaja Samsung za BiH.

U Peking će putovati pet bh. sportaša: Amel Mekić (džudo), Lucija Kimani i Hamza Alić (atletika), Nedim Nišić (plivanje) i Nedžad Fazlija (streljaštvo). Pored njih u Pekingu će biti i dvoje mladih bh. sportaša, Darija Kitić (streljaštvo) i Sanjin Durmišević (biciklizam), koji će biti smješteni u olimpijskom naselju i učestvovati u kampu mladih u Pekingu.

Polazak olimpijske delegacije iz Sarajeva planiran je za 4. august u 6.00 sati.