Rafting u Banjaluci
0

Princ Albert od Monaka najavio dolazak u BiH

Sarajevo-x.com
Pripreme za održavanje Svjetskog prvenstva u raftingu u Banjaluci privode se kraju, a organizatori svim učesnicima i posjetiocima obećavaju sedam dana dobrog provoda i uzbudljivog sportskog nadmetanja.

Oko 55 timova iz 35 zemalja prijavilo se za učestvovanje u disciplinama sprint, head to head, spust i slalom na rijekama Vrbas i Tara.

Banjalučani su organizaciju prvenstva 'preoteli' zemljama kao što su Australija, Indonezija, Japan i Filipini. Grad sporta i turizma tokom naredne sedmice trebao bi posjetiti i princ Albert od Monaka.

Miroslav Vasiljević, član Organizacionog odbora Svjetskog prvenstava u raftingu, nada se da će Banjaluka zahvaljujući ovoj manifestaciji postati jedna od najatraktivnih svjetskih turističkih destinacija.

"Ovo će biti najmasovnije prvenstvo u raftingu, sa do sada rekordnim brojem ženskih ekipa. Princ Albert od Monaka je najavio da će doći u Banjaluku ukoliko ga ne spriječi utrka Formule 1 u Monaku", kazao je Vasiljević za naš portal.

Bosnu i Hercegovinu će na ovom prvenstvu predstavljati rafting tim "Una-Aquarius" iz Bihaća, višestruki pobjednik državnog rafting prvenstva, a najviše šansi za pobjedu imaju timovi iz Brazila i Japana.