Amel Mekić još uvijek pod utiscima
0

FOTO+VIDEO / "Prije finala sam plakao, znao sam da ću biti prvak Evrope"

Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Amel Mekić s medaljom (Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
Nakon velikog podviga našeg najboljeg judiste Amela Mekića, koji je iz Istanbula sa Svjetskog prvenstva donio zlatnu medalju, u razgovoru za Sarajevo-x.com ovaj vrhunski sportista nije krio emocije.

"Već 20 godina marljivo, vrijedno, uporno i profesionalno bavim se judoom i moj cijeli život je okrenut judou. Maksimalno sam posvećen. Sinoć na aerodromu samo što mi suze radosnice krenule. Malo mi fali da se rasplačem", nije se mogao oteti utiscima Mekić. "Poslije borbe za ulazak u finale ja sam jednostavno izašao sav zadihan i presretan i počeo sam da plačem. Onda su počeli da plaču i trener i Arijana (supruga, op.a)."

Mekić je rekao da je i prije finalne borbe osjećao da će biti prvak Evrope.

"Kada sam završio finalni meč, bio sam mrtav-hladan, bio sam svjestan da je to moje, da pripada meni i u sebi sam samo govorio: Hvala ti, dragi Bože, da sam odsanjao svoj san", kazao je Mekić.

Pet mjeseci prije Olimpijskih igara doživio je jednu od najtežih povreda koju jedan sportista može doživjeti, ali se vratio, nakon čega je uslijedio još niz povreda, no naš sportista je sve to prevazišao.

Mekiću je potrebno još osvajanje medalje na nekom svjetskom kupu i imat će olimpijsku normu. Ostatak razgovora sa našim vrhunskim sportistom pogledajte u našem videointervjuu.