sport
2

Prijavite se u Školu trčanja Klix, uvodi se i napredna grupa

Klix.ba
Udruženje "Marathon" Sarajevo upisuje novu generaciju trkača Škole trčanja "Klix". Prijaviti se mogu svi koji žele da poboljšaju formu i vode zdrav i aktivan život oslobađajući se stresa.
Erol Mujanović, jedan od predavača u Školi trčanja Klix (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Erol Mujanović, jedan od predavača u Školi trčanja Klix (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Novina u odnosu na prošlu godinu je uvođenje napredne grupe polaznika, uz grupe trkača početnika. U naprednoj grupi će se naći svi oni koji već mogu trčati 30 minuta.

"Veliki broj upita dolazi i od osoba koje već povremeno trče i uvođenjem napredne grupe pružit će se mogućnost onima koji nisu početnici da treniraju u društvu i da se pripremaju da istrče sarajevski polumaraton u vremenu od sat i 45 do sat i 55 minuta", saopćili su iz Udruženja "Marathon".

Informativna sesija, koja će prethoditi treninzima i upoznavanje sa trenerima će biti održano u subotu 15. marta u 10 sati u inkubatoru društvenih inovacija "Munja" (Ferhadija 28, sprat I). Svi zainteresovani će moći postaviti pitanja koja ih zanimaju o treninzima, opremi, ishrani i drugim temama te čuti iskustva polaznika prethodne generacije.

Predavanja u Školi trčanja Klix (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predavanja u Školi trčanja Klix (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Uz podršku i nadzor iskusnih trenera, višedecenijskih maratonaca, glavni cilj škole je da početnike nauči osnovnim pravilima trčanja, tako da mogu samostalno početi svoj novi, "sportski" život uz zdrave životne navike.

Prvi ciklus škole traje od 21. marta 2014. do 21. septembra 2014. godine. Mjesečna članarina iznosi 40 KM. Svi polaznici koji završe školu trčanja ce dobiti specijalnu sportsku majicu škole.

Ukoliko ste zainteresovani, pošaljite svoje podatke (ime i prezime, datum rođenja i kontakt telefon ili e-mail adresu) na: [email protected] a pogledajte i www.sarajevomarathon.ba odnosno Facebook stranicu škole trčanja Klix.