sport
0

Poznati prvaci BiH u latinoameričkim plesovima

Klix.ba
U subotu je u Goraždu održano državno prvenstvo BiH u latinoameričkim plesovima u organizaciji Plesne akademije Romantik 89.

Takmičenje je otvorio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Bosansko-podrinjskog kantona, prof. Dževad Adžem, koji je pružio veliku podršku organizatorima ovog takmičenja. Ovo bi trebao biti primjer i drugim institucijama jer ples, kao sport i kao dio kulture, sigurno ne zaslužuje da bude na marginama društva.

Odlična atmosfera na tribinama pratila je ovaj praznik plesa, a oko 800 gledalaca na tribinama uživalo je u izvedbama plesnih parova tokom cijelog dana.

Večernji program donio je finalna takmičenja za najboljih 36 parova u šest starosnih kategorija, koji su kroz kvalifikacije izborili šansu da se bore za titule najboljih. Očekivano su najviše pokazali oni najiskusniji i najstariji, ali da u BiH ima mnogo talentovanih plesača i plesačica pokazali su i oni mlađi koji tek plešu svoje prvo ili drugo državno prvenstvo.

Međunarodni panel sudaca nije imao lagan posao, a medalje i pehari otišli su u ruke onih koji su u subotu pokazali najviše.

Nosioci medalja su:

Pioniri I: 1. Haris Kovač i Džana Mehmedović (Astorija - Sarajevo); 2. Haris Vukojević i Emina Karamustafić (Astorija - Sarajevo); 3. Amar Memić i Ema Džambo (Astorija - Sarajevo)

Pioniri II: 1. Almin Omerdić i Iman Ramadan (Shadows - Zenica); 2. Midhat Drino i Amina Duratbegović (Astorija - Sarajevo); 3. Damir Kubat i Iva Šajinović (Astorija - Sarajevo)

Juniori I: 1. Deni Alić i Rea Sutović (Plesna akademija Romantik 89 - Sarajevo); 2. Živojin Suvajac i Mia Milanković (Ritam - Srbac); 3. Marko Lasić i Ema Galić (Pro Dance - Mostar)

Juniori II: 1. Haris Pozderac i Evelina Kajtazović (Enigma - Cazin); 2. Tarik Rošić i Ena Murić (Enigma - Cazin); 3. Dino Kličić i Ilda Ljubijankić (Enigma - Cazin)

Omladinci: 1. Zečir Kasumić i Enisa Durmo (Astorija - Sarajevo); 2. Amel Šito i Nejra Čapin (Astorija - Sarajevo); 3. Asmir Vehabović i Mirela Hasanbegović (UPK - Tuzla)

Amateri: 1. Dženan Jahić i Regina Klyayfelder (DDC – Sarajevo); 2. Adnan Kapo i Alma Turković (Astorija - Sarajevo); Dario Hrabar i Andrea Brekalo (Plesna akademija Romantik 89 - Sarajevo)