sport
0

Poljska spremna za četvrtu utrku Red Bull Air Race

Klix.ba
Četvrta utrka ovosezezonske svjetske serije Red Bull Air Race ovog vikenda održava se u poljskom gradu na sjeveru zemlje Gdyniji.

Ko će zavladati poljskim nebom teško je pretpostaviti s obzirom na to da su prethodna tri nadmetanja izbacila tri različita pobjednika.

Pobjednik iz Rovinja, Austrijanac Hannes Arch trenutno je vodeći u ukupnom poretku. Britanac Paul Bonhomme, pobjednik prve utrke sezone u Abu Dhabiju, za petama mu je sa samo 5 bodova zaostatka, dok je treći njegov sunarodnjak Nigel Lamb, koji je pobjedom u Maleziji osigurao mjesto odmah iza dvojice velikana.

Ovogodišnje prvenstvo posjetit će sedam zemalja u kojima će kroz ukupno osam utrka doći do svog svjetskog prvaka za 2014. godinu.

Najbolji svjetski piloti, tačnije njih 12, u utrkama izvode pravi slalom dostižući brzinu do 370 kilometara na sat i noseći se sa silama i do 10G, za što moraju biti vrhunski utrenirani i pripremljeni.

Za vikend i vi možete virtualno otputovati u Poljsku i pratiti četvrtu utrku Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva. Uključite se u direktan prijenos u nedjelju od 16:00 sati sati na www.redbull.tv.

Redoslijed u ukupnom poretku:

  1. Hannes Arch (Austrija) 30 bodova
  2. Paul Bonhomme (Velika Britanija) 25
  3. Nigel Lamb (Velika Britanija) 17
  4. Pete McLeod (Kanada) 17
  5. Matt Hall (Australija) 14