sport
197

Polaznici škole trčanja Klix uz veselo druženje osvajaju i planinske vrhove

Piše: M. N.
Nakon sjajnih rezultata na noćnoj trci u Novom Sadu prije nekoliko sedmica, tokom proteklog vikenda polaznici škole trčanja Klix su se popeli i na gotovo 2.000 metara visok vrh Vito na planini Visočici. Radi se o već tradicionalnom planinskom druženju i odličnom, ali i izazovnom treningu, prije svega zbog visoke temperature.

Treneri kažu da to nije utjecalo na ogromnu količinu pozitivne energije i na zajednički uspon na vrh jer su svi učesnici već u odličnoj kondiciji.

"Prezadovoljni smo napretkom u obje grupe škole trčanja jer većina polaznika je počela trčati u aprilu, sa samo nekoliko minuta trčanja na treningu, dok sada svi mogu izdržati i 1,5 sati trčanja. Ono što je najljepše od svega jeste da se tako brzo poboljšanje rezultata i forme dešava uz stalnu pozitivu i dobro raspoloženje na treninzima tako da se u školi trčanja Klix na idealan način spaja ugodno s korisnim. Polaznici su sretni, zadovoljni i u izvrsnoj formi", rekao je za Klix.ba Erol Mujanović, trener Škole.

Ostalo je još manje od dva mjeseca do starta dvije veoma važne trke na kojima će polaznici učestvovati. Kratka i brza trka od tri kilometra "Djevojke na trčanju" bit će održana 13. septembra u Vilsonovom šetalištu i u njoj mogu učestvovati samo djevojke, 20. septembra bit će održan sarajevski polumaraton.

Na obje utrke se očekuje rekordan broj učesnika, a više informacija možete potražiti na oficijelnoj web stranici udruženja "Marathon" Sarajevo.