Trčanjem do boljeg zdravlja
32

Polaznici oduševljeni prvim treninzima u Školi trčanja Klix

Piše: A. Dž.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Više od 30 polaznika prve Škole trčanja Klix trčalo je večeras Vilsonovim šetalištem u Sarajevu gdje je održan drugi trening ove škole koja ima za cilj unaprijediti zdravlje i doprinijeti pozitivnom načinu života i razmišljanja.

Erol Mujanović, trener i direktor Udruženja Marathon, koje je u saradnji sa portalom Klix.ba pokrenulo prvu Školu trčanja, izuzetno je zadovoljan prvim treninzima.

"Oduševio nas je pozitivan pristup i motivacija koju polaznici imaju. Danas nas je bilo preko 30 i svi su jako angažovani i posvećeni što je jako lijepo vidjeti", kaže Mujanović za Klix.ba.

Polaznici će se tri puta sedmično sastajati na otvorenom, najčešće na Vilsonovom šetalištu, a prva dva mjeseca će biti posvećena savladavanju osnova rekreativnog trčanja.

"Mislim da ćemo u prva dva mjeseca imati od 30 do 35 polaznika. Nakon tog perioda ćemo početi sa malo intenzivnijim treninzima kada će nam se pridružiti još 15 članova koji trče redovnije. Raduje nas što smo na kvalitetan način odgovorili potrebama tržišta i upitima naših sugrađana koji žele da se rekreativno bave trčanjem", ističe Mujanović.

Dodaje da su svi polaznici, koji trčanjem žele poboljšati svoje zdravlje, nakon treniga vidno raspoloženiji što i jeste jedan od ciljeva Škole

"Opušteniji su i veseliji. Vidi se da im trening pomaže da smanje stres. Bitno je da u početku ne odustanu, da im trčanje pređe u naviku i onda će oni sami vidjeti koliko od toga imaju koristi", poručuje Mujanović.

Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 18:00 i subotom od 9:00 sati.